top of page

lør. 01. jun.

|

Randers

Randers Kunst & Håndværksmarked

Ved køb af billet, vær da opmærksom på, at der er 2 forskellige billettyper. En standplads og et bord. Du skal købe en standplads for at have en plads ved markedet ;-)

Der sælges ikke billetter
Se andre events
Randers Kunst & Håndværksmarked
Randers Kunst & Håndværksmarked

Tid og sted

01. jun. 2024, 10.00 – 16.00

Randers, Vester Kirkestræde 12, 8900 Randers, Danmark

Gæster

Om eventet

I Operaen hylder vi kunsten og håndværket. Derfor holder vi et stort marked i junis sommervarme på Sct. Mortens Kirketorv, i samarbejde med Randers Kommune. Her vil man som gæst både kunne finde kunst med æstetisk formål, og brugskunst der har en funktion i hverdagen. Der åbnes op for en bred vifte af kunstnere og håndværkere, så der er mange forskellige typer boder at gå på opdagelse i.

Eksempler på indhold i boder kunne være

 • Malerier, tegninger og linoleumstryk. • Figurer og statuer i ler, metal, sten, træ osv. • Brugsgenstande som eks. skåle og kopper drejet eller udskåret i træ • Keramik og stentøj til brug i køkken, på spisebordet og til pynt. • Brugsgenstande i strik, filt eller hæklet, som eks, tasker, hatte eller håndvarmere - eller som kunstinstallationer. • Masker og figurer i papmaché. • Håndsmedet jern og metal, eks. knivblade, bålfødder og pander samt strygestål. • Læderarbejde såsom bælter, tasker, sko osv. • Pileflet. • Vævede stoffer, brikvævning af bælter, bånd og lignende. • Håndlavede smykker i forskellige metaller, organiske materialer, med perler osv. • Hvad har du af idéer?

I nogle af boderne vil der være workshops, hvor man som gæst kan få lov at prøve kræfter med håndværket. Om det så er at lave et lille linoleumstryk, eller at snitte en lille træske til saltkaret derhjemme. Man kan også bare kigge på og få et indblik i processen bag det færdig værk.

Ud over kunst og håndværk, vil der flere steder på markedet være mulighed for at købe noget lækkert at spise og drikke. Vi annoncerer hvilke madboder man vil kunne finde, når disse er fastlagt. Ind til videre kan vi fortælle, at man kan møde VinHuset i deres madbod, hvor de vil sælge af deres lækre delikatesser og specialvarer.

Derudover vil der være musikalsk underholdning i form af flere små koncerter fra Operaens ’Singer Songwriters’.

Der er lagt op til en dag med en bred vifte af oplevelser, og vi ser frem til at rigt markedsliv på torvet om den smukke, gamle middelalderkirke i Randers midtby. Vi glæder os til at se jer!

Praktisk information om pladserne ved markedet

En plads koster 300 kr. og måler 3 x 3 meter.

Man skal selv have inventar med til sin plads, såsom borde, stativer og noget at sidde på.

Man kan leje et plastbord med stålben for 50 kr.

Der er ingen begrænsning på, hvor mange borde og stativer man må have på sin plads.

En plads er 3 x 3 meter og dette passer præcis til en standard havepavillon. Skulle vejret vise sig fra sin danske side med regn, så kan man erhverve sig en pavillon i eks. Harald Nyborg til formålet for 168 kr. Hvis man vil have pavillon med, skal man være opmærksom på, at torvet om kirken er fredet, da der i middelalderen var gravplads. Man må derfor ikke slå pløkker i. Man skal i stedet bruge sandsække, vægtblokke eller lignende. Desuden er der lovgivning om at der kun må være ‘overdække’ på torvet, og pavilloner må derfor ikke have sider på. Man kan altså ikke bruge et telt med sider.

Del dette event

bottom of page